Kangaspainantaa kirjastopajassa – Banderollia tekemässä

Tiedemarssi on toteutettu pitkälti erilaisten yhteistyökumppanien kanssa, joiden ansiosta marssin yhteydessä on paljon erilaista ohjelmaa. Marssin kärkeen tarvitaan myös tietenkin sopiva banderolli. Banderollin tekoon löytyi apua Espoon kaupunginkirjasto Entressestä ja sen kirjastopajasta. Kirjasto lähti innolla mukaan tukemaan marssia ja tarjosi marssille materiaalit mahtavaa logoa ja tekstiä varten.

Kirjastopajasta löytyy vaikka minkälaisia laitteita ja myös asiantuntevaa henkilökuntaa avustamaan niiden kanssa. Pajasta löytyy vinyylileikkuri sekä kangasprässi, joiden avulla tänään valmistui marssille banderolli.

Banderollin haastavin asia oli tiedemarssin logo, jossa on kolme kehää. Ne piti saada eri värisellä ja vielä soimaan kohdakkain. Oli myös tärkeää muistaa peilata kuvat, jotta ne painettuna asettuvat oikein päin. Tietokoneella kuviot mallinnettiin, jonka jälkeen vinyylileikkuri leikkasi sopivan palan. Ylimääräinen muovi irrotettiin ja marssin logo alkoi hahmottua.

Nyt kuva piti saada painettua kankaalle. Prässi pääsi töihin ja sen avulla painettiin jokainen kehä omalle kohdalleen tarkkaan aseteltuna. Loppu alkoi jo häämöttää kun kirjainten painamien koitti.

17918432_10155270531566473_460768382_n

Lopputulos on näyttävä! Aikaa koko hommaan kului kolmisen tuntia. Iso kiitos Entressen mahtaville työntekijöille, jotka auttoivat banderollin tekemisessä. Kyllä tällä kelpaa marssia!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s